AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj
Vpis v atletsko šolo

ODLIČNI NASTOPI TRIGLAVANOV NA MITINGU V NOVEM MESTU V SOBOTO 12.2.2022

V soboto 12.2.2022 je bil v Novem Mestu mednarodni atletski miting. Iris Breganski je prvič nastopila v skoku v višino po pripravah na Mauritciju in s skokom visokim 160cm zasedla končno 2.mesto. Rok Ferlan je v teku na 400m s časom 48.13sec zasedel v močni konkurenci odlično 3.mesto.  Ana Rus je v teku na 200m s časom 25.03 sec zasedla 4.mesto.  

PREBERI VEČ

DVA NOVA OSEBNA REKORDA BRINE LIKAR IN NEŽE DOLENC NA ATLETSKEM BALKANSKEM PRVENSTVU ZA STAREJŠE MLADINKE IN MLADINCE

V soboto 12.2.2022 je bilo v Srbskem Beogradu Balkansko prvenstvo za starejše mladince in mladinke do 20 let. Atletski klub Triglav Kranj je na tem prvenstvu imelo dve predstavnici. BRINA LIKAR je z novim osebnim rekordom v skoku v daljino s 613cm osvojila 4.mesto, hkrati je Brina izpolnila normo za Svetovno starejše mladinsko prvenstvo poleti v Kolumbijskem Caliju. V konkurenci je skakalo kar 19 atletinj. Neža Dolenc je v teku na 60m z ovirami z novim osebnim rekordom 8.64sec zasedla končno 8.mesto v konkurenci 18 ih deklet.

PREBERI VEČ
Gaja Malovrh 2.mesto skok v daljino

Tri medalje Triglavanov in Triglavank na državnem prvenstvu v dvorani za kategorijo U12 in U13

Na DP za kategoriji U12 in U13 v soboto 5. 2. 2022 so medalje osvojili: Gaja Malovrh je postala državna podprvakinja U13 v skoku v daljino z skokom dolgim 475 cm.

 

PREBERI VEČ

Nastop Triglavanov na troboju SLO, HRV, SRB

Zagreb, 1.2.2022 Slovenska atletska reprezentanca je na dvoranskem troboju Slovenije, Hrvaške in Srbije osvojila 2. mesto. Za reprezentanco SLO so nastopili tudi atleti Triglava: BIZJAK MAJ- skok ob palici, DOLENC NEŽA- 60m z ovirami, LIKAR BRINA- skok v daljino, DOBNIKAR TILEN-1500m in ROK FERLAN.
PREBERI VEČ

ZMAGA AŽMAN GABRA IN DRUGO MESTO DŽANANOVIČ ALIJA NA DRŽAVNEM PRVESNTVU V DVORANI ZA U12 IN U11.

V Nedeljo 31.1.2022 je v atletski dvorani v Slovenski Bistrici potekalo Državno prvenstvo v ateletiki za kategorijo U11 in U12. GABER AŽMAN je v skoku v daljino postal državni prvak U12 s skokom dolgim 413cm. V isti kategoriji U12 je nastopila še IVA VARAGIČ, ki je bila prav tako v skoku v daljino z skokom dolgim 383cm na končnem 5.mestu.

PREBERI VEČ

NA MEDNARODNEM MITINGU V NOVEM MESTU BRINI LIKAR NORMA V SKOKU V DALJINO ZA DVORANSKO BALKANSKO PRVENSTVO U20 IN VELIKO OSEBNIH REKORDOV TRIGLAVANOV

V soboto 22.1.2022 je bil v Novem Mestu mednarodni atletski miting. Brina Likar je v skoku v daljino zasedla 2.mesto in z daljavo 603cm izpolnila normo za Balkansko prvenstvo v dvorani za starejše mladinke.

PREBERI VEČ

HANA SEKNE DVAKRAT ZLATA NA DRŽAVNEM PRVENSTU U 16, PRESENEČENJE DNEVA STA PRIPRAVILI DVE NOVI DRŽAVNI PODPRVAKINJI, LENKA GABROVŠEK V SKOKU V..

V soboto 23.1.2022 je na Državnem prvenstvu za starejše pionirke Hana Sekne teku na 60m z ovirami tekla nov osebni rekord 8.91sec in prepričljivo zmagala. Hana Sekne je z odličnim finalnim skokom v troskoku in novim osebnim rekordom 11.56 m osvojila naslov tudi v tej disciplini.

PREBERI VEČ

Naj atlet leta

Ljubljana, 28.11.2021 V tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije so se za naslove atletinj leta potegovale tudi tri atletinje kranjskega Triglava. Na včerajšnji podelitvi priznanj je pri starejših mladinkah osvojila 2. mesto NEŽA DOLENC (147 točk), pri mlajših mladinkah 3. mesto BRINA LIKAR (127 točk) in pri pionirkah 2. mesto HANA..
PREBERI VEČ

ATLETSKI KLUB TRIGLAV KRANJ IMA TRI NOVE DRŽAVNE PRVAKINJE V MNOGOBOJU IN ENEGA DRŽAVNEGA PODPRVAKA V MNOGOBOJU.

V soboto in nedeljo 2.in 3. 10.2021 je bilo v Mariboru državno prvenstvo v mnogoboju. V atletiki je dolgo veljalo, da je mnogoboj kraljevska disciplina, vendar se časi spreminjajo, tekmovanj v mnogobojih je vedno manj in posledično zanimanje in sam trening za mnogoboj se je bistveno zmanjšal, kljub temu, komur uspe je še vedno najbolj kompleten atlet. V Atletskem klubu Triglav Kranj mnogoboj še vedno razvijamo in nam je temlj za razvoj kompletnega atleta. Kakorkoli že v mladinski in pionirski kategoriji imamo štiri nove odlične mnogobojce-ke.

PREBERI VEČ
123456... 34

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39