AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj
Vpis v atletsko šolo

NA MEDNARODNEM MITINGU V NOVEM MESTU BRINI LIKAR NORMA V SKOKU V DALJINO ZA DVORANSKO BALKANSKO PRVENSTVO U20 IN VELIKO OSEBNIH REKORDOV TRIGLAVANOV

V soboto 22.1.2022 je bil v Novem Mestu mednarodni atletski miting. Brina Likar je v skoku v daljino zasedla 2.mesto in z daljavo 603cm izpolnila normo za Balkansko prvenstvo v dvorani za starejše mladinke.

PREBERI VEČ

HANA SEKNE DVAKRAT ZLATA NA DRŽAVNEM PRVENSTU U 16, PRESENEČENJE DNEVA STA PRIPRAVILI DVE NOVI DRŽAVNI PODPRVAKINJI, LENKA GABROVŠEK V SKOKU V..

V soboto 23.1.2022 je na Državnem prvenstvu za starejše pionirke Hana Sekne teku na 60m z ovirami tekla nov osebni rekord 8.91sec in prepričljivo zmagala. Hana Sekne je z odličnim finalnim skokom v troskoku in novim osebnim rekordom 11.56 m osvojila naslov tudi v tej disciplini.

PREBERI VEČ

Naj atlet leta

Ljubljana, 28.11.2021 V tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije so se za naslove atletinj leta potegovale tudi tri atletinje kranjskega Triglava. Na včerajšnji podelitvi priznanj je pri starejših mladinkah osvojila 2. mesto NEŽA DOLENC (147 točk), pri mlajših mladinkah 3. mesto BRINA LIKAR (127 točk) in pri pionirkah 2. mesto HANA..
PREBERI VEČ

ATLETSKI KLUB TRIGLAV KRANJ IMA TRI NOVE DRŽAVNE PRVAKINJE V MNOGOBOJU IN ENEGA DRŽAVNEGA PODPRVAKA V MNOGOBOJU.

V soboto in nedeljo 2.in 3. 10.2021 je bilo v Mariboru državno prvenstvo v mnogoboju. V atletiki je dolgo veljalo, da je mnogoboj kraljevska disciplina, vendar se časi spreminjajo, tekmovanj v mnogobojih je vedno manj in posledično zanimanje in sam trening za mnogoboj se je bistveno zmanjšal, kljub temu, komur uspe je še vedno najbolj kompleten atlet. V Atletskem klubu Triglav Kranj mnogoboj še vedno razvijamo in nam je temlj za razvoj kompletnega atleta. Kakorkoli že v mladinski in pionirski kategoriji imamo štiri nove odlične mnogobojce-ke.

PREBERI VEČ

Na pionirskem dvoboju reprezentanc Hrvaške in Slovenije U16 Triglavanom 3 medalje

Čakovec, 26.9.2021  na atletskem dvoboju reprezentanc Slovenije in Hrvaške so za reprezentanco nastopili DAVID CAROTTA, JAKOB KOZELJ, ANŽE KUČINA, MATIJA ZLATE, HANA ČERIN, HANA SEKNE in PIKA BIKAR KERN. HANA SEKNE je v teku na 100m z ovirami osvojila 2. mesto (14,57) in 3. mesto v teku na 300m z ovirami (46,96). HANA ČERIN je osvojila 3...
PREBERI VEČ

ZMAGA POLAK TIJE IN DEMIANA KRIŽAJA NA ZELO USPEŠNEM DRŽAVNEM PRVENSTVU ZA PIONIRJE IN PIONIRKE U14 IN U12 V MARIBORU

V soboto in nedeljo 25.in26.9.2021 je bilo v Mariboru državno prvenstvo za kategorijo U12 in U14.

PREBERI VEČ

STAREJŠE MLADINKE KRANJSKEGA TRIGLAVA EKIPNE PODPRVAKINJE, FANTJE KONČALI KOT ŠESTI

V soboto 25.9.2021 je bilo na sporedu zadnje dejanje letošnje atletske sezone za starejše mladince in mladinke. Pred tekmovanjem je bil naš cilj, da se dekleta uvrstijo med tri najboljše v državi.

PREBERI VEČ

DVE HANI (SEKNE IN ČERIN), KAR ŠTIRIKRATNE DRŽAVNE PRVAKINJE NA DRŽAVNEM PRVENSTU ZA PIONIRJE IN PIONIRKE U16

V soboto in nedeljo 18. in 19.9.2021 je na Ptuju potekalo državno prvenstvo za pionirje in pionirke U16. HANA SEKNE je najprej postala državna prvakinja v troskoku z doseženim skokom 11.39 m. Čez dobri dve uri je bila prepričljivo na 1.mestu tudi v teku na 80 m z ovirami s časom 11.82 sec. Drugi dan je prav tako zelo prepričjivo zmagala v teku na 300m z ovirami s časom 46,53 sec in tako osvojila še tretjo zmago v dveh dneh.

PREBERI VEČ

NA MEDNARODNEM ATLETSKEM MITINGU V MARIBORU USPEŠNO NASTOPILE TRI ATLETINJE KRANJSKEGA TRIGLAVA

V nedeljo 5.9.2021 je bil po poletnem premoru na sporedu mednarodni atletski miting v Mariboru.

PREBERI VEČ
123... 31

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39