AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj
Vpis v atletsko šolo

DVE ZMAGI NEŽE DOLENC, ENA ZMAGA BRINE LIKAR IN ZMAGA ŽENSKE ŠTAFETE 4X300m NA MLAJŠEM MLADINSKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU V NOVI GORICI

V soboto 11.7. in nedeljo 12.7. 2020 je potekalo državno mlajše mladinsko prvenstvo v Novi Gorici. Prvi dan tekmovanja smo bili priča nekaterim super rezultatom in tudi super presenečenjem na veselja v taboru Atletskega kluba Triglav Kranj. Najprej je v teku na 100m z ovirami zmago priborila Neža Dolenc s časom 14.25 sec in postavila nov osebni rekord.

 

PREBERI VEČ

ROK MARKELJ SE JE S ČASOM 1.49:78 IN ZMAGO NA DRŽAVNEM PRVENSTVU ZA MLAJŠE ČLANE V NOVI GORICI PRIBLIŽAL KLUBSKEMU REKORDU V TEKU NA 800. ŠE 4..

Rok Markelj je v spremnljivih razmerah ob pomoči klubksega kolega Janža Flajnika odtekel fantastičnih 1.49.78 in s tem dosegel suvereno zmago v teku na 800m na DP za mlajše člane v Novi Gorici.

PREBERI VEČ

Rok Markelj odčital lekcijo v teku na 800 m na APS za člane, štafeta 4x400m zasedla 2.mesto

V soboto 4.7. in v Nedeljo 5.7.2020 je v atletskem parku v spodnji Šiški potekal ATLETSKI POKAL SLOVENIJE za člane in članice. Nastopilo je 6 atletov in 7 atletinj Atletskega kluba Triglav Kranj.

PREBERI VEČ

3.MESTO PIONIRK AK TRIGLAV NA ATLETSKEM POKALU SLOVENIJE IN DVOJNA ZMAGA BRINE LIKAR

V soboto 27.6.2020 je v Novem Mestu potekal Atletski pokal Slovenije za pionirke U16. Triglavanke so bile kljub okrnjeni postavi ekipno tretje.

PREBERI VEČ

ZGODOVINSKA EKIPNA ZMAGA MLAJŠIH MLADINK ATLETSKEGA KLUBA TRIGLAV KRANJ NA ATLETSKEM POKALU SLOVENIJE U18 V SLOVENJ GRADCU

V soboto 20.6.2020 je bil za Atletski klub Triglav Kranj v Slovenj Gradcu zgodovinski dan. Prvič v zgodovini kluba je katera od ekip mladinskega in članskega pogona zmagala na poklanem prvenstvu Slovenije.

Ekipa Triglavank je v hudi konkurenci 25- ih klubov premagala, tako velike klube, kot sta Ljubljanski Mass in Kronos, Celjski Kladivar, Novomeška Krka in ekipa Velenja. Zmago za Triglavanke je pritekla Neža Dolenc v teku na 400m ovire s časom 1:02,84 min in s tem prispevala končni uvrstitvi ekipe 12 točk.

PREBERI VEČ

Hana Sekne državna prvakinja v posamičnem in skupaj s Hano Čerin tudi v ekipnem mnogoboju za kategorijo U14 na prvenstvu Slovenije v Tolminu

V nedeljo 14.6.2020 je na prečudovitem atletskem stadionu v Tolminu potekalo državno prvenstvo v posamičnem in ekipnem mnogoboju za kategorijo U14.  AK Triglav je imel na štartu 4 ženske ekipe in 2 moški ekipi. Pri dekletih je nastopilo 104 pionirk pri fantih 65 pionirjev.

PREBERI VEČ

Uspešni nastopi Triglavanov na mednarodnem mitingu v Slovenski Bistrici

V soboto 13.6.2020 je v Slovenski Bistrici potekal tradiconalni mednarodni miting Stepišnikov memorial. Nastopilo je 8 atletov Atletskega kluba Trigalv Kranj. Rok Markelj je v taktičnem teku na 800 m zasedel 2. mesto s časom 1:53:99. 

PREBERI VEČ

Memorial Vučko 2020 - Rezultati 26. Mednarodnega mitinga

V soboto 6. 6. 2020 je v Kranju potekal tradicionalni 26. mednarodni atletski miting memorial Vučko. Kljub poostrenim tekmovalnim in organizacijskim pravilom, ter zožanjem kategorij samo od U14 navzgor je bilo na štartu 650 tekmovalcev in tekmovalk iz različnih Slovenskih atletskih klubov.

 

Seveda je imel vidno vlogo tudi naš klub, Atletski klub Triglav Kranj, ki je imel na štartu 90 tekmovalcev in tekmovalk v vseh kategorijah in v vseh razpisanih disciplinah.

               

PREBERI VEČ

Ožbej Čerin in Tej Dragaš državna prvaka

Ptuj, 7.3.2020 Na Ptuju je v soboto potekalo zimsko državno prvenstvo v metih za mlajše mladince in mladinke.  Naslov državnega prvaka v metu kopja je osvojil OŽBEJ ČERIN (45,95m), v metu diska pa je naslov državnega prvaka osvojil TEJ DRAGAŠ (40,85m). LIKAR AJDA je osvojila 2. mesto v metu kopja (37,45m), POTNIK JON je osvojil 2. mesto..
PREBERI VEČ
1234... 26

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39