AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj
Evropsko prvenstvo v atletiki
Vpis v atletsko šolo

Rok Markelj drugi v Padovi z novim osebnim rekordom

Padova, 28.1.2024 ROK MARKELJ je nastopil na mitingu v Padovi in v teku na 800m osvojil 2. mesto z novim osebnim rekordom v dvorani 1:49,87.  Čestitke!
PREBERI VEČ

Ferlan Rok na troboju reprezentanc v Beogradu

Beograd, 25.1.2024 Slovenska atletska reprezentanca je troboju reprezentanc Slovenije, Hrvaške in Srbije osvojila 2. mesto.  ROK FERLAN je nastopil v teku na 400m in zmagal s časom 47,02. Zmagala je tudi moška štafeta 4x400m (Janža, Mesec Košir, Ogrinc in Ferlan) 3:13,29. Čestitke!
PREBERI VEČ

Rok Markelj z novim osebnim rekordom na 800m

Ancona (ITA) ROK MARKELJ je nastopil v teku na 800m na mednarodnem mitingu Alessio Giovannini v Anconi in z odličnim časom 1:50,83 zasedel 6. mesto in odtekel nov osebni rekord! Čestitamo!
PREBERI VEČ

MATJAŽ GIRANDON, DEMIAN KRIŽAJ, LUKA NOGRAŠEK, HANA SEKNE IN ANJA MISAJLOVSKI NOVI MLAJŠE MLADINSKI DRŽAVNI PRVAKI V ATLETIKI, MOŠKA ŠTAFETA..

V soboto in nedeljo je v Novem Mestu potekalo državno mlajše mladinsko prvenstvo v atletski dvorani. Prvi med nastopajočimi Triglavani je naslov državnega prvaka osvojil DEMIAN KRIŽAJ v skoku v daljino , kjer je skočil 685cm. Nekaj smole je imel v finalnem teku na 60m, kjer je za tisočinko prezgodaj štartal, kljub temu je v kvalifikacijh dosegel izjemen čas 7,18 sec in postavil nov osebni rekord. LUKA NOGRAŠEK je v troskoku s 13,98m suvereno zmagal in osovjil naslov državnega prvaka,  LUKA je izjemno tekel tudi na 60m , kjer je zasedel 4.mesto v finalu in s časom 7,14sec dosegel nov osebni rekord. Presenečenje vikenda je bil MATJAŽ GIRANDON, ki je v teku na 60m z ovirami najprej odtekel izjemenn osebni rekord v kvalifikacijah 8,19 sec in že je kazalo na izjemen klubksi dvoboj z ROKOM SAJEVICEM, ki je v kvalifikacijah tekel nov osebni rekord 8,14sec a je žal v finalu prezgodaj štartal in bil diskvalificiran.  MATJAŽ GIRANDON  je v finalu ostal osredotočen in miren ter z izjemnim tekom pokoril vse tekmece in postal novi državni prvak. Matjaž je odlično odtekel tudi 400m s časom 53,46sec in s tem časom zasedel končno 7.mesto.

PREBERI VEČ

PIKA BIKAR KERN izpolnila normo za svetovno prvenstvo starejših mladincev in mladink na državnem prvenstvu mlajših članic v Novem Mestu

V soboto in nedeljo je bilo v Novem mestu državno prvenstvo v dvorani za mlajše člane in mlajše članice in tudi državno prvenstvo za mlajše mladince in mladinke.  PIKA BIKAR KERN je v teku na 200m z novim osebnim rekordom in časom 24,34 sec zmagala in hkrati izpolnila normo za svetovno prvenstvo, ki bo letos avgusta v Peruju.

PREBERI VEČ

ROK FERLAN OTVORIL ZIMSKO SEZONO Z NOVIM OSEBNIM REKORDOM NA 400M IN ZMAGO NA MITINGU V NOVEM MESTU. Z NOVIM OSEBNIM REKORDOM NA 1500M JE PONOVNO..

V soboto 13.1.2024 je v Padovi potekal mednarodni atletski miting, kjer je nastopil Triglavan Rok Markelj in s fantastičnim tekom na 1500m in časom 3:47,80 min krepko popravil osebni rekord v dvorani in zasedel 4.mesto.

PREBERI VEČ

ZA ZAČETEK ATLETSKE TEKMOVALNE SEZONE STA LUKA NOGRAŠEK V TROSKOKU IN DEMIAN KRIŽAJ V SKOKU V DALJINO ŽE IZPOLNILA NORME ZA EVROPSKO PRVENSTVO..

V soboto 6.1.2024 je bil v Ljubljani Massov mednarodni atletski miting. Nastopilo je 13 Triglavanov.  LUKA NOGRAŠEK je v teku na 60m krepko popravil osebni rekord. Ura se je ustavila pri 7.19 sec. Da je dobro pripravljen je v troskoku za več kot en meter popravil svoj osebni rekord skočil 14,27 m zasedel 3.mesto in s tem izpolnil normo za evropsko mlajše mladinsko prvenstvo U18.

PREBERI VEČ

Rok Markelj zmagal na mitingu v Beogradu

Beograd, 30.12.2023 ROK MARKELJ je nastopil na novoletnem mitingu v Beogradu in v teku na 1500m zmagal z novim osebnim rekordom (3:50,64). Čestitke!
PREBERI VEČ

Podeltev priznanj kranjskim športnikom

Kranj, 22.12.2023 V petek, 22.12. 2023 je v Kranju potekala prireditev s podelitvijo športnih priznanj za leto 2023. Atleti Kranjskega Triglava so po zelo uspešni sezoni prejeli - športni znak ( za naslov državnega prvaka): NOGRAŠEK LUKA, JAGODIC LENA. LIKAR NINA ANA, FLAJNIK JANŽ, FERLAN ROK, ZELNIK JAKA, MARKELJ ROK, DRAGAŠ TEJ, SKALAR..
PREBERI VEČ
12345... 42

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39