AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj
Vpis v atletsko šolo

ATLETSKI KLUB TRIGLAV KRANJ SE JE S SVOJO ATLETSKO ŠOLO PREDSTAVIL NA OTVORITVI NOVE ŠPORTNE DVORANE NA OSNOVNI ŠOLI STANETA ŽAGARJA.

V torek 17.10.2023 je bila na Osnovni šoli Staneta Žagarja slovesna otvoritev nove športne dvorane. 

PREBERI VEČ

ROK SAJOVIC DVAKRAT, DEMIAN KRIŽAJ IN ALEKSANDER ŽMAVC ENKRAT, VSI SKUPAJ DRŽAVNI PRVAKI MED PIONIRJI U16

V soboto 9.9. in nedeljo 10.9.2023 je na Ptuju potekalo DP za pionirje in pionirke U16. Prvi dan je prvi naslov državnega prvaka osvojil Rok Sajovic v teku na 100m z ovirami in s fantastičnim časom 13.34sec za 4 stotinke zaostal za državnim rekordom.

PREBERI VEČ

NA BALKANSKEM PRVENSTVU ZA MLAJŠE MLADINCE V TURŠKEM SIVASU SO ATETLI IN ATLETINJE AK TRIGLAV KRANJ OSVOJILI KAR 5 MEDALJ

V soboto 2.9.2023 je v Turčiji natančneje v mestu Sivas potekalo Balkansko prvenstvo U18. Atletski klub Triglav Kranj je na tekmovanju imel 5 udeležencev. HANA SEKNE je postala Balkanska podprvakinja v teku na 100m z ovirami s časom 14.06 sec.

PREBERI VEČ

Rok Ferlan zmagal v Italiji, Petra Rahne druga

Pordenone, 1.9.2023 Na atletskem mitingu v Pordenoneju je ROK FERLAN zmagal v teku na 200m (21,32), PETRA RAHNE je osvojila 2. mesto v skoku v daljino (579cm), ROK MARKELJ pa je zaradi zdravstvenih težav s težavo končal 1500m razdaljo.
PREBERI VEČ

BRINA LIKAR OSVOJILA 9.MESTO NA EVROPSKEM PRVENSTVU DO 20 LET, MAJ BIZJAK V SKOKU OB PALICI OSVOJIL 22.MESTO

Evropsko atletsko prvenstvo v atletiki v starostni kategoriji do 20 let je bilo letos v Izraelskem Jeruzalemu od 7. do 10. avgusta. Najpomembnejše tekmovanje za atlete in atletinje stare do 20 let je bilo v tem letu uspešno tudi za atlete  Atletskega kluba Triglav Kranj.

PREBERI VEČ

BRINA LIKAR v finalu Evropskega prvenstva za starejše mladince osvojila 9. mesto

Jeruzalem, 8.8.2023 Na Evropskem prvenstvu za starejše mladince v Jeruzalemu je prvi dan v skoku ob palici nastopil MAJ BIZJAK, ki se mu s preskočenimi 485cm ni uspelo uvrstiti v finale. V četrtek, 9.8. je v finalu skoka v daljino nastopila BRINA LIKAR, ki se je z rezultatom 629cm uvrstila na končno 9. mesto. Čestitke!!!  
PREBERI VEČ

Slovenska moška štafeta četrta na Poljskem

Gorzow Wielkopolski, 29. junija 2023 ROK FERLAN je nastopil v moški štafeti 4x400m, ki je na povabilo organizatorja nastopila v sklopu zadnjega dne poljskega prvenstva. Nastopili so Lovro Mesec Košir, Matic Ian Guček, Luka Janežič in Rok Ferlan ter s časom 3:06,46 osvojili četrto mesto. Zmagala je štafeta Poljske s časom 3:02,36 pred..
PREBERI VEČ

TRIGLAVANKA HANA SEKNE Z ODLIČNIM TEKOM NA 100m Z OVIRAMI ODTEKLA 13.46 sec IN ZASEDLA ODLIČNO KONČNO 5.MESTO NA EVROPSKEM OLIMPIJSKEM FESTIVALU V..

V finalu teka na 100 metrov z ovirami je odlično nastopila Triglavanka Hana Sekne. S časom 13,46 (+2,0 m/s) je osvojila peto mesto, potem ko je bilo potrebno kar nekaj časa čakati na uradne rezultate. Prve tri tekmovalke so namreč tek končale z istim časom 13,22 sec. , kar je tudi rekord prvenstev. Hana je odtekla drugi najhitrejši tek v svoji karieri približala se je na 1 stotinko svojemu osebnemu rekordu. Hana je bila tudi najmlajša finalistka saj je tekmovala z leto starejšimi dekleti. Sama je svoj nastop opisala z naslednjimi besedami:

PREBERI VEČ

Hana Sekne na OFEM v finalu 100m ovire

Maribor, 27.7.2023 Četrti dan OFEM v Mariboru se je v finale teka na 100m z ovirami uspelo uvrstiti HANI SEKNE. Hana je v 3. skupini prvega kroga s časom 13,64 osvojila 2. mesto in se neposredno uvrstila v finale. Skupno je imela peti čas predtekov in bo v finalu kandidatka za visoka mesta. Bravooo Hana!   LUKA NOGRAŠEK pa je v troskoku za..
PREBERI VEČ
12345... 41

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39