AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

ZA ZAČETEK ATLETSKE TEKMOVALNE SEZONE STA LUKA NOGRAŠEK V TROSKOKU IN DEMIAN KRIŽAJ V SKOKU V DALJINO ŽE IZPOLNILA NORME ZA EVROPSKO PRVENSTVO U18.Slika 1: Luka Nograšek - troskok 14,27m

 

 

V Ljubljani je odlično z dvema osebnima rekordoma nastopil tudi Matjaž Girandon, v teku na 60m je tekel 7,64 sec v teku na 60m z oviram za mlajše mladince  8,62 sec in zasedel 2.mesto. Uspešno se je vrnila na atletske steze NEŽA DOLENC, ki je v teku na 60m s časom 7,89 sec zasedla 4.mesto. Med člani je nastopil tudi Jan Skalar, ki je v teku na 60m zasedel 6.mesto. Na mitingu v Ljubljani so v teku na 60m nastopile in nastopili še pionirji in pionirke U14/16. Korenjak Matic, Klemen Roblek, Hodžić Naja, Kalan Brina, Kuhar Ema, Lovrečič Lili, Nahtigal Zarja, Sefič Lana, Wagger Pija.

 

ROK SAJOVIC je v teku čez ovire za mlajše mladince po hudem boju moral priznati premoč Hrvaškemu kolegu in s časom 8,20 sec postavil izjemen osebni rekord in zasedel 2.mesto. Rok je postavil tudi nov osebni rekord v teku na 60m s časom 7.43sec.

 

Slika 4: Rok Sajovic 2.mesto 60m ovire mlajši mladinci.

 

 

PIKA BIKAR KERN je presenetila v teku na 60m in s časom 7,74 sec zasedla končno 4.mesto in krepko popravila osebni rekord. ANJA MISAJLOVSKI je v skoku v daljino dosegla nov osebni rekord s skokom dolgim 545cm in med članicami zasedla končno 5.mesto, Anja je dosegla tudi nov osebni rekord v teku na 60m s časom 8,24sec. TIM REBOLJ  je v teku na 60m s časom 7,18 sec dosegel nov osebni rekord in zasedel končno 18.mesto. Novopečena Triglavanka TINKA TURK je prvič tekla v teku na 60m in s časom 8,43sec postavila nov osebni rekord in zasedla končno 28.mesto.

 

V nedeljo 7.1.2024 je bil v Mariboru 1. mednarodni miting v novi dvorani. DEMIAN KRIŽAJ je v skoku v daljino s skokom 695cm osvojil 4.mesto krepko popravil osebni rekord in izpolnil normo za evropsko prvenstvo U18 poleg tega je nastopil tudi v teku na 60m in tudi dosegel nov osebni rekord s časom 7,29 sec zasedel 9.mesto.

 

Slika 2: Demian Križaj osebni rekord 695cm v skoku v daljini in norma za Evropsko prvenstvo U18.

 

 

HANA SEKNE je v teku na 60m z nizkimi ovirami zmagala s časom 8,67 sec poleg tega je dosegla tudi nov osebni rekord v teku na 60m 7,78 sec.

 

Slika 3. Hana sekne 1.mesto 60m ovire mmi.

 

 

Slika 5: Ekipa iz mitinga v Mariboru z leve proti desni. ANJA MISAJLOVSKI, TINKA TURK, HANA SEKNE, TIM REBOLJ, PIKA BIKAR KERN, DEMIAN KRIŽAJ, ROK SAJOVIC.

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39