AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

TRIGLAVANKA PIKA BIKAR KERN IN TRIGLAVAN MAJ BIZJAK NOVA MLAJŠE MLADINSKA DRŽAVNA PRVAKA.V soboto 12.2.2022 je v atletski dvorani v Novem Mestu potekalo Državno prvenstvo za mlajše mladince in mladinke. Atletski klub Triglav Kranj je bogatejši za dva nova državna naslova. Maj Bizjak je suvereno zmagal v skoku ob palici in s skokom 475cm izenačil svoj osebni rekord. Pika Bikar Kern je v teku na 200m s časom 25.72sec zmagala in se veselila prvega naslova državne prvakinje.

 

 

Slika: Pika Bikar Kern na sredini zmagovalka 200m.

 

Presenetil je Tim Rebolj , ki je v teku na 60m zasedel 5.mesto in z novim osebnim rekordom 7.40sec. Tim Rebolj je bil prav tako na koncu na 5.mestu v teku na 200m in je s časom 24.03 sec krepko pospravil svoj osebni rekord. Kozelj Jakob je v teku na 60m z ovirami zasedel končno 5.mesto z novim osebni rekordom in časom 9.29sec. Najmlajaši Triglavan Demian Križaj je bil v skoku v daljino z skokom dolgim 610cm na končnem 5.mestu. Moška štafeta 4x200m v postavi Rebolj, Kozelj, Križaj in Bizjak je sicer zmagala v svoji skupini vendar so na koncu osvojili 5.mesto. Dolenc Urša je bila v skoku v daljino na 9.mestu s skokom dolgim 473cm, Polak Tia je bila v skoku v daljino na 10.mestu s skokom dolgim 469cm. Ema Šparovec je bila v teku na 60m na končnem 14.mestu s časom 8.46sec in Pia Baltič na 15.mestu s časom 8.53sec.  Ženska štafeta 4x200m je bila v postavi Bikar, Polak, Šparovec in Baltič na končnem 6.mestu.

 

Aktiv trenerjev AK Triglav Kranj vsem atletom in atletinjam čestita za uspešne nastope.

 

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39