AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

TRIGLAVANKA HANA SEKNE Z ODLIČNIM TEKOM NA 100m Z OVIRAMI ODTEKLA 13.46 sec IN ZASEDLA ODLIČNO KONČNO 5.MESTO NA EVROPSKEM OLIMPIJSKEM FESTIVALU V MARIBORUV finalu teka na 100 metrov z ovirami je odlično nastopila Triglavanka Hana Sekne. S časom 13,46 (+2,0 m/s) je osvojila peto mesto, potem ko je bilo potrebno kar nekaj časa čakati na uradne rezultate. Prve tri tekmovalke so namreč tek končale z istim časom 13,22 sec. , kar je tudi rekord prvenstev. Hana je odtekla drugi najhitrejši tek v svoji karieri približala se je na 1 stotinko svojemu osebnemu rekordu. Hana je bila tudi najmlajša finalistka saj je tekmovala z leto starejšimi dekleti. Sama je svoj nastop opisala z naslednjimi besedami:

 

Sem zelo zadovoljna. Rezultat je blizu osebnega rekorda. Čeprav smo dolgo čakali na rezultate, sem vedela, da so bile punce pred menoj in nisem v igri za medaljo. Se je pa izkazalo, da je naša steza v Mariboru zelo hitra, saj so tri punce tekle hitreje od rekorda prvenstev. Sicer pa je vzdušje na festivalu sproščeno, zanimivo je, ker se lahko družimo tudi s športniki iz drugi športnih panog in vidimo, kako se drugi pripravljajo na svoje tekme,” je po nastopu povedala Seknetova.

 

Slika: Hana Sekne v finalu teka na 100m z ovirami

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39