AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

TOM TERŠEK NOVI ZIMSKI DRŽAVNI PRVAK V METU KOPJA ZA MLAJŠE MLADINCEV nedeljo 26.2.2023 je v Domžalah potekalo zimsko državno prvenstvo v metih. TOM TERŠEK je v metu kopja z izjemnim metom prek 70 metrov, natančneje 70,68 m skoraj za 10 m premagal vso konkurenco in postal državni ml.mladinski prvak. ANŽE KUČINA je z metom dolgim 55,36 m zasedel odlično 3.mesto. TEJ DRAGAŠ je nastopil prvič v članski kategoriji v metu diska in z izjemnim metom 39,34 m zasedel odlično 3.mesto. Medaljo je med mlajšimi mladinci v metu diska priboril MATIJA ZLATE, ki je osvojil 3.mesto z metom dolgim 41,38 m. BIZJAK VAL je disk vrgel 37,69 m in je bil na 5.mestu. ALEKSANDER ŽMAVC je bil na 7.mestu v metu diska z metom dolgim 36,59 m. Med članicami je bila v metu kopja na 9.mestu z metom dolgim 24,25 m DEBELJAK ELA. CARROTA DAVID je bil v metu kladiva med mlajšimi mladinci na 6.mestu z metom dolgim 26,94m.

 

 

Slika 1: 1.mesto Tom Teršek, 3.mesto Anže Kučina

 

Slika 2: 3.mesto TEJ DRAGAŠ met diska

 

 

Slika 3. 3.mesto v metu diska ml.mladinci MATIJA ZLATE

 

 

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39