AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

ŠTIRJE NASLOVIH DRŽAVNIH PRVAKOV NA U16 V RANAH NA KOROŠKEM, PO DVA ZA BRINO LIKAR EDEN ZA BIZJAK MAJA IN EDEN ZA MATIJO ZLATETA.V soboto in nedeljo 12. - 13. 9. 2020 je v Ravnah na Koroškem potekalo državno prvenstvo v atletiki za pionirje in pionirke U16. Dan smo uspešno začeli z novim osebnim rekordom Maja Bizjaka v skoku ob palici in suvereno zmago ter osvojitvijo naslova državnega prvaka s preskočenimi 410 cm.

 

 

Kmalu za njim je Ema Šparovec v troskuku skočilo 11,21 metra in zasedela drugo mesto.

 

 

Nadaljevalo se je odlično komaj 13 letna Hana Sekne, ki je za dve leti mlajša od tekmic je v teku na 80 m z ovirami dosegla 3. mesto in nov osebni rekord 12.12 sec.

 

 

Tudi druga Hana, Hana Čerin je čez nekaj minut v metu kopja z novim osebnim rekordom in metom dolgim 34,19 metra zasedla odlično drugo mesto.

 

 

Prvi dan je za osvojitev naslova državne prvakinje poskrbela Brina Likar, ki je v teku na 300 m z odličnim časom 40,55 sec napovedala, da bo v krstnem nastopu v teku na 300 m z ovirami naslednji dan prva favoritninja in prav to se je zgodilo Birna Likar je drugi dan s fantastičnim časom 44,44 sec v teku na 300 m z ovirami dosegla še drugi naslov državne prvakinje v dveh dneh.

 

 

Prvi dan je Matija Zlate poskrbel za bron v suvanju krogle z metom dolgim 11,52 metra.

 

 

Za zaključek prvega dne je ženska štafeta 4x100 m v postavi Likar, Tomše, Sekne in Baltič zasedla 2.mesto. Drugi dan je poleg Brine Likar naslov državnega prvaka v medut diska dosegel Matija Zlate z metom dolgim 33,21 metrov, takoj za njim in naslov državnega podprvaka je dosegel klubski kolega Anže Kučina z metom dolgim 32,18 metra. Četrti v metu diska je bil Tom Teršek. Drugi dan je Ema Šparovec z novim osebnim rekordom 532 cm osvojila naslov državne podprvakinje, Hana Sekne je bila z skokom dolgim 507 cm skupno peta.  Za uspešen zaključek dneva so poskrbela dekleta v štafeti 4x300 metrov, kjer so Hana Sekne, Lara Tomše, Pika Bikar Kern in Brina Likar osovjile naslov državnih podprvakinj, do naslova jim je zmanjkalo pičlih 6 stotink sekunde. 

 

 

Na tekmovanju so nastopile tudi Neža Kovše, ki je bila 6 v metu kladiva, Hana Čerin, ki je bila 9 v suvanju krogle. Živa Germ je bila v teku na 300 m 57. Druga štafeta 4x100 m v postavi, Germ, Čerin, Šparovec, Remic je bila skupno 13. V teku na 100 m so natopile Lara Tomše 26. mesto, Pika Bikar Kern 27. mesto, Pia Baltič 49. mesto, Zoja Remic 54. mesto in Hajdinjak Nika 60. mesto. Za ekipni uspeh fantom in dekletom čestitamo.  

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39