AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

Rok Markelj uspešen v Amerikinaš atlet Rok Markelj je uspešen tudi na študiju v Ameriki. Rok je odpotoval v ameriko 13. januaraja letos. študira na Univerzi v Miami-ju. Rok pravi, da so pogoji za trening odlični, najbolj pa uživa, ko potuje iz tekme na tekmo z letalom in spoznava nove kraje.Konstantna temperatura v Miamiju je od 24 do 28 stopinj. Zelo lep in dobro opremljen stadion nudi odlične pogoje za trening. Tudi za regeneracijo je odlično poskrbljeno in lahko uporablja vse moderne naprave kot ice tube, hot tube, kompresijske hlače z limfno drenažo ipd.Na voljo ima tudi maserja in fizioterapevta. Trenira skupaj s šestimi kolegi za katere pravi, da so kot "dream team".Zelo dobro se je ujel tudi z novimi trenerji.

S tekmovanji je začel v začetku februarja najprej na tekmi v Houstonu G5&super 22 Invitation, kjer je bil s časom1:56,73 malo manj zadovoljen z uvrstitvijo na 13. mestu od 46 tekmovalcev. naslednjo tekmo je imel v sredini februarja v Bostonu na tekmovanju Boston Univercity david hemery valentine indoor Ivitation, kjer je bil v močni konkurenci 42. od 291 udeležencevs tem, da je dosegel tudi svoj osebni rekord v dvorani 1:53,11. Z rezultatom je bil zelo zadovoljen. Zadnjo tekmo je odtekel to nedeljo 23.2.2020. Na močni tekmi konferenčnega finala v Birminghamu v Alabami je prišel v finale in zasedel odlično 5. mesto s časom 1:54,00. Rok je tako zaključil zimsko sezono z doliko in tudi sam je zelo zadovoljen, čeprav ima cilj teči pod 1:50,00.

Mi Rok čestitamo za uspešno delo v Ameriki in upamo, da bodo tudi poleti prihajale vesele tekaške novice. Vsi atleti v klubu držimo pesti za Roka!

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39