AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

Atletska zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim atletom preteklega leta na virtualni prireditvi NAJ ATLET 2020.

Pri pionirkah U16 je zmagala BRINA LIKAR AK Triglav Kranj -210 točk pred Tio Tanjo Živko- Kladivar Celje in Karolino Zbičajnik AD Štajerska MB

Pri ml. mladinkah je 2. mesto osvojila NEŽA DOLENC- 220 točk za Veroniko Sadek-AD Mass Ljubljana in pred Loti Špiler TK Šmarnogorska naveza.

ČESTITKE Brini in Neži ter trenerju BLAŽU ČADEŽU!

PREBERI VEČ

PREMINIL JE KRANJSKI ČUDEŽNI DEČEK SKOKA V VIŠINO POLDE MILEK

Kranj 26. december 2020. Na božični večer se je sklenila življenjska pot čudežnega dečka kranjske in slovenske atletike Poldeta Mileka. Njegov neverjeten vzpon med svetovno elito skakalcev v višino je bil navdih za številne generacije atletov AK Triglav. Bil je državni rekorder v skoku v višino ter kot edini Slovenec v dresu jugoslovanske reprezentance tudi udeleženec prelomnih poletnih olimpijskih iger v Mexicu cityu leta 1968. Njegov športni talent je žal ustavila poškodba meniskusa in ga prisila v predčasen zaključek kratke, a zelo bogate športne poti.

PREBERI VEČ

Uspešen zaključek sezone 2020

Za atleti AK Triglav Kranj je izjemno uspešna sezona 2020. Kljub okrnjenim tekmovanjem so atleti Triglava osvojili preko 150 medalj na državnih prvenstvih in Atletskih pokalih Slovenije.

PREBERI VEČ

AK TRIGLAV KRANJ IMA 4 NOVE POKALNE PRVAKE-INJE V MNOGOBOJU

V soboto 3.10. in nedeljo 4.10.2020 je bilo v Novi GorIci pokalno tekmovanje v mnogobojih. 

PREBERI VEČ

2 ZLATI OVIRAŠKI HANE SKENE, 1 ZLATA METALSKA HANE ČERIN, BRON EME GUNDE IN FANTOVSKE ŠTAFETE 4 X 200 M NA DRŽAVNEM PRVENSTVU ZA PIONIRJE IN..

V soboto 26.9 in nedeljo 27.9.2020 je bilo v Mariboru Državno prvenstvo za ketegoriji U12 in U14. Tudi ta vikend je bil zelo uspešen za atlete in atletinje Kranjskega Triglava. 

PREBERI VEČ

ŠTIRJE NASLOVIH DRŽAVNIH PRVAKOV NA U16 V RANAH NA KOROŠKEM, PO DVA ZA BRINO LIKAR EDEN ZA BIZJAK MAJA IN EDEN ZA MATIJO ZLATETA.

V soboto in nedeljo 12. - 13. 9. 2020 je v Ravnah na Koroškem potekalo državno prvenstvo v atletiki za pionirje in pionirke U16. Dan smo uspešno začeli z novim osebnim rekordom Maja Bizjaka v skoku ob palici in suvereno zmago ter osvojitvijo naslova državnega prvaka s preskočenimi 410 cm.

PREBERI VEČ

10 OSEBNIH REKORDOV, 4. MESTO ČLANOV IN 7. MESTO ČLANICO KRANJSKEGA TRIGLAVA SO ZAZNAMOVALI EKIPNO PRVENSTVO ZA ČLANE IN ČLANICE V CELJU ZA..

V soboto in nedeljo 12. - 13. 9. 2020 je bilo v Celju Ekipno državno prvenstvo za člane in članice.

PREBERI VEČ

DVE ZMAGI HANE SEKNE NA EKIPNEM DP U14 V SLOVENSKI BISTRICI

HANA SEKNE je bila edina predstavnica ATLETSKEGA KLUBA TRIGLAV KRANJ na državnem prvenstvu U14 v Slovenski Bistrici.

PREBERI VEČ

ZMAGA NINE ANE LIKAR IN NEŽE DOLENC TER 2.MESTO MOŠKE ŠTAFETE 4X400m SO BILI VRHUNCI EKIPE KRANJSKEGA TRIGLAVA NA ATLETSKEM POKALU SLOVNIJE ZA..

V soboto in nedeljo 5. in 6.9.2020 je bil v Celju APS za starejše mladince in mladinke. Prvi dan je za odmevno zmago poskrbela NINA ANA LIKAR, ki je s skokom 163cm zmagala v skoku v višino.

PREBERI VEČ
1... 56789... 33

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39