AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

OTVORITEV ZIMSKE ATLETSKE SEZONE SO ATLETI KRANJSKEGA TRIGLAVA KORNALI S TREMI ZMAGAMIV soboto 7.1.2023 je v atletski dvorani v Ljubljani potekal mednarodni atletski miting.

 

 V dopoldanskem delu je med ml.mladinkami na 60m z ovirami zmagala Hana Sekne s časom 8.66sec in postavila nov osebni rekord. Hana Sekne je nastopila tudi v teku na 60 m in s časom 7.92sec odtekla nov osebni rekord v tej dsciplini. Svoj krstni nastop v teku na 60m z ovirami za starejše pionirje sta odlično oprvila tudi Matjaž Girandon in Rok Sajovic. Matjaž je bil z novim osebnim rekordom 8.70sec na končnem 2.mestu, Rok Sajovic je bil s časom 8.86sec in novim osebnim rekordom na končnem 3.mestu. V dopoldanskem delu so v teku na 60m nastopili še Jan Skalar, ki je bil s časom 7.09 sec na končnem 7.mestu. Tim Rebolj je svoj osebni rekord izboljšal za debelo desetinko in je bil na koncu s časom 7.29 sec na končnem 16.mestu. Krstni nastop na 60m je z odliko opravil mlajši mladinec Lenart Rener, ki je tekel nov osebni rekord 7.42sec. Med fanti je nastopil še Luka Nograšek, ki je prav tako izboljšal svoj osebni rekord, kar za 4 desetinke in s časom 7.67 sec osvojil 41.mesto.

 

Slika: MatjaŽ Girandon 2.mesto in Rok Sajovic 3.mesto

 

 

Popoldanski del so otvorili skakalci ob palici, kjer je Maj Bizjak s skokom visokim 440cm suvereno zmagal. Nadaljevali smo s skokom v daljino za članice, kjer je Brina Likar zmagala s skokom dolgim 593cm. Veliko veselja ob uspešnem skoku je pokazala Nina Ana Likar, ki je krepko popravila osebni rekord v dvorani in končala na 2.mestu s skokom dolgim 552cm.Tekmovanje Kranjčanov je zaključil Luka Nograšek v skoku v daljino, kjer je s skokom dolgim 585cm zasedel 7.mesto in nov osebni rekord.

 

Slika: 1.mesto Brina Likar in 2.mesto Nina Ana Likar

 

 

Čestitke fantom in dekletom za uspešne nastope.

 

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39