AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

NA TRADICIONALNEM 28. MEDNARODNEM ATLETSKEM MITINGU MEMORIAL VUČKO JE BRINA LIKAR POSTAVILA DVA NOVA DRŽAVNA REKORDA V SKOKU V DALJINOSobota 4.6.2022 bo zapisana, kot zgodovinski dan za Atletski klub Triglav Kranj in Brino Likar. Brina Likar je na domačem zdaj že tradicionalnem Mednarodnem atletskem mitingu Memorial Vučko s skokom 654cm v skoku v daljino postavila dva nova državna rekorda. Najprej je presegla mlajši mladinski rekord Maje Bedrač znamka je bila 636cm, čez nekaj minut smo ugotovili, da je popravila še starejši mladinski rekord Nine Kokot, ki je znašal 640cm. Brina je ta trenutek na 1.mestu na Svetovni in Evropski lestvici za mlajše mladinke in na 3.mestu na svetu za starejše mladinke.

 

Slika: Brina Likar

 

Poleg Brine Likar je bil zelo uspešenih še nekaj Triglavanov. Pika Bikar Kern je v napetem klubskem teku na 200m premagala Ano Rus za 2stotinki in s časom 24.56 sec postavila nov osebni rekord ter potrrdila normo za ml.mladinsko Evropsko prvenstvo in Olimpijski  festival  Evropske mladine. Tudi Ana Rus je s časom 24.58 sec postavila nov osebni rekord in s približala normi za svetovno prvenstvo za starejše mladinke. Jan Skalar je bil dvakrat drugi v teku na 100m z novim osebnim rekordom 11.01sec in v teku na 200m s časom 22.36sec. Med ml.mladinci je Tim Rebolj zmagal v teku na 300m z novim osebnim rekordom s časom 37.05sec ter z novim osebnim rekordom na 100m s časom 11.49sec zasedel 2.mesto . Jakob Kozel je za nekaj stotink v teku na 300m zaostal za 3.metom je pa dosegel nov osebni rekord s časom 39.49sec. V teku na 100m pri mlajših mladinkah je bilo skoraj Državno prvenstvo manjkala je samo Lina Hribar inLucija Potnik, ki sta tekmovali  včlanskih kategorijah. Brina Likar je bila s časom 12.20sec na 2.mestu, Pika Bikar Kern pa z novim osebnim rekordom 12.25 sec na 3.mestu. Izjemno močno kokurenco smo imeli v teku ml.mladink v teku na 100m z ovirami. Hana Sekne je s časom 14.28sec zasedla 2.mesto z odličnim časom in še enkrat več potrdila normo za Olimpijski festival Evropske mladine. Bodoči up kranjskega šprinta in še pionir Lenart Rener je v teku na 100m med pionirji zasedel 2.mesto s časom 11.56sec na 4.mestu je odlično odtekel tudi leto mlajši Demian Križaj z novim osebnim rekordom 12.02sec. Lenart Rener je odlično odtekel 300m in z novim osebnim rekordom zmagal s časom 36.37sec. Skok v daljino pri pionirjih  je bil popolnoma v lasti Triglavanov. Zmagal je Demian Križaj s skokom dolgim 638cm, drugi je bil Luka Nograšek s skokom doglim 573cm. Tretji je bil novinec med Triglavani Rok Sajovic s skokom dolgim 553cm. Pri pionirkah sta zmagali dve Hani. Hana Sekne je zmagala v skoku v daljino s skokom dolgim 561cm in Hana Čerin v metu kopja z metom dolgim 43.93m. V mlajših kategorijah je pri U14 Nejc Raztresen zasedel 2.mesto v suvanju krogle in 3.mesto v metu vortexa. Lenka Gabrovšek je zmagala v skoku v daljino s 501cm pri pionirkah U14. Gaber Ažman je zmagal v metu vortexa pri fantih U12 in je zasedel 3.mesto v skoku v daljino. 3.mesto v metu vortexa je pri dkletih U12 osvojila Varagić Iva. Henigman Liam je bil tretji v metu vortexa pri fantih U10. Aljaž Eržen je bil v skoku v daljino na 3.mestu v kategoriji U10. Na mitingu je nastopilo 887tekmovalcev in tekmovalk, kar je bilo zgodovinsko gledano rekordno, glede na to, da v starejših kategorijah nismo imeli razpisanih discilin saj je istočasno v Celju potekalo ekipno DP za člane/ice. Čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam za odlične rezultate.

 

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39