AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

NA EKIPNEM DP ZA MLAJŠE MLADINCE DVE ZMAGI BRINE LIKAR IN ZMAGA MAJA BIZJAKA V SKOKU OB PALICIV Novi Gorici je v Nedeljo 29.8.2021 potekalo ekipno DP za mlajše mladince in mladinke, to je bil dober test pred prihajajočo jesensko tekmovalno sezono. Maj Bizjak je s fantastičnim skokom ob palici in preskočenimi 470 cm suvereno zmagal. Maj je pokazal odlično formo pred nastopom na mednarodnem mitingu Brixen, ki bo v nedeljo v Italiji. Brina Likar je potrdila primat v skoku v daljino in s 597 cm prav tako zmagala v tej disciplini. Nekoliko negotovi smo bili pred njenim nastopom v teku na 100m saj Brina zaradi poškodbe v tej disciplini ni nastopila že vse od lanskega leta. Brina je tudi v tem teku z močnim proti vetrom (-2.0m/s) odtekla svoj tretji najboljši rezultat v karieri 12,65sec in tudi suvereno premagala svoje tekmice.

 

Za Brino je to dobra popotnica za prihajajoči miting v Brixnu. Naša najmlajša tekmovalka Hana Sekne je odlično nastopila v teku na 100m z ovirami in s časom 14.92 sec zasedla odlično 2.mesto v kategoriji kjer so bile njene tekmice starejše za tri leta. Hana Sekne je prav tako odlično nastopla tudi v troskoku in z rezultatom 10.74m zasedla 6.mesto. Nejc Megloba je z novimo osebnim rekordom in odličnim rezutatom 53,71 metra zasedel fantraastično 2.mesto. Tej Dragaš nas je zastopal v metu diska in osvojil 2.mesto z metom dolgim 41,42 metra.  Matija Zlate nas je prav tako zstopal v metu diska in zasedel 4.mesto z metom dolgim 36,38 m.

Nina Ana Likar je bila v skoku v višino s preskočenimi 163cm na končnem 5.mestu. David Carotta je bil v metu kladiva na 6.mestu z metom dolgim 21,24metra. V metu krogle nas je zastopal tudi Matija Zlate, ki je osvojil 10.mesto z sunkom dolgim 9.40metra. Tako fantje kot dekleta so bili/a na koncu ekipno na 9.mestu. Tekmovalo je 18 moških ekip in 21 ženskih ekip.

 

Čestitamo za odlične rezultate.

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39