AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

NA BALKANSKEM PRVENSTVU ZA MLAJŠE MLADINCE V TURŠKEM SIVASU SO ATETLI IN ATLETINJE AK TRIGLAV KRANJ OSVOJILI KAR 5 MEDALJV soboto 2.9.2023 je v Turčiji natančneje v mestu Sivas potekalo Balkansko prvenstvo U18. Atletski klub Triglav Kranj je na tekmovanju imel 5 udeležencev. HANA SEKNE je postala Balkanska podprvakinja v teku na 100m z ovirami s časom 14.06 sec.

 

Slika: Hana Sekne na ovirah

 

 

TOM TERŠEK je v metu kopja postal Balkanski podprvak z metom dolgim 63,93m.

 

Slika: Tom Teršek in njegov trener Robert Teršek

 

 

LUKA NOGRAŠEK je v troskoku s skokom dolgim 13,90 m zasedel 3.mesto.

 

Slika: Luka Nograšek

 

 

HANA SEKNE in PIKA BIKAR KERN sta v štafeti 4x100m skupaj z Ljubljančanko Dašo Kernel in Prekmurko Klaro Janža postavili odličen čas 46,94 sec in postale Balkanske prvakinje v štafeti.

 

Slika: Zmagovalna štafeta 4x100m zgoraj desno Pika Bikar Kern poleg Klara Janža in spodaj desno Hana Sekne poleg Daša Kernel

 

 

PIKA BIKAR KERN je z novim osbenim rekordom na 100m osvojila 5. mesto s časom 11,89 sec. Oldično je na 400m tekal LENART RENER  v izjemno močni konkurenci in s časom 49,74 sec zasedel končno 6.mesto.

 

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39