AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

MLAJŠA MLADINKA BRINA LIKAR ZMAGALA NA DRŽAVNEM ČLANSKEM PRVENSTVU V SKOKU V DALJINO, ROK FERLAN S SVOJIM NAJHITREJŠIM TEKOM V DVORANI V TEKU NA 400M DO SREBRA, MAJ BIZJAK Z OSEBNIM REKORDOM V SKOKU OB PALICI DO BRONA.Drugi dan je mlajša mladinka BRINA LIKAR v skoku v daljino skakala samozavestno, kot da je najmanj 5 kratna olimpijska prvakinja. Prvi skok je nakazal, da zna  biti to njen dan, saj je že v prvem poskusu skočila 587 cm, kar je bila tudi druga daljava dneva. Vendar je Brina v zadnjem skoku pokazala česa je sposobna in s 606cm naredila preskok v drugo dimenzijo skoka v daljino ter postala državna članska prvakinja z rosnimi 15 imi leti. Brina je s tem že izpolnila normo za EVROPSKO MLAJŠE MLADINSKO PRVENSTVO… V skoku v daljino je skakala tudi EMA  ŠPAROVEC in zasedla 10. mesto s 523cm. Drugi dan nas je presenetil z novim osebnim rekordom v skoku ob palici MAJ BIZJAK in s preskočenimi 420cm zasedel 3.mesto. V tej isti disciplini je bil Ambrož Šlkafar 5. Da je bil to resnično dober dan za atlete in atletinje AK TRIGLAV je najprej z novim osebnim rekordom v skoku v višino prikazala NINA ANA LIKAR, ki je osvojila 4.mesto s preskočenimi 168 cm . Tudi Karin Kočar je uspel veliki met in je v skoku v višino z novim osebnim rekordom 165 cm zasedla 5.mesto. Karin je dosegla nov osebni rekord tudi v teku čez ovire na 60m in s časom 9.31 zasedla odlično 8.mesto. Ana Rus se vrača po poškodbi in je v teku na 200m zasedla 5.mesto s časom 25,87.sec. Ožbej Čerin je v teku na 200m zasedel končno 10.mesto s časom 23,64sec. Žal se nam je v tej isti disciplini poškodoval Jan Skalar. Odično sta nastopila v teku na 800m Domen Marš , ki je bil s časom 1.57,39 min končno 7. mesto in Janž Flajnik, ki je z novim osebnim rekordom 1:58,87 min končno 9.mesto.

 

Za vse rezultate in uspehe čestitamo vsem fantom in dekletom.

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39