AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

Mladi atleti Triglava blesteli na Balkanskem prvenstvu v MariboruNa balkanskem prvenstvu do 18 let, ki je potekalo v Mariboru, se je pomerilo 362 atletov in atletinj iz 20 držav. Tekmovanja se je udeležilo tudi sedem atletov iz Atletskega kluba Triglav Kranj, ki so dosegli odlične rezultate.

Križaj Demian je zmagal v skoku v daljino z izjemnim rezultatom 741 cm. Sekne Hana je slavila v teku na 100 metrov z ovirami, kjer je dosegla čas 13,45 sekunde. Rener Lenart je osvojil prvo mesto v teku na 400 metrov z rezultatom 48,85 sekunde.

Girandon Matjaž je v kvalifikacijah teka na 110 metrov z ovirami postavil osebni rekord s časom 14,01 sekunde, v finalu pa zasedel končno šesto mesto. Sajovic Rok je v kvalifikacijah teka na 110 metrov z ovirami, ob premočnem vetru, dosegel čas 14,02 sekunde in nato v finalu osvojil osmo mesto.

Nograšek Luka je v troskoku z rezultatom 13,80 metra zasedel končno deveto mesto, medtem ko je Žmavc Aleksander v metu diska z novim osebnim rekordom 41,84 metra osvojil deseto mesto.

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39