AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

MAJ BIZJAK IN BRINA LIKAR ZMAGALA NA MEDNARODNEM MITINGU V ITALJANSKEM BRESSANNONEJUV nedeljo 5.9.2021 je v Italiji, natančneje v mestu Bressannone potekal že tradicionalni 38. Brixen miting za kategorijo U18. Tokrat je bil miting zaradi corone organiziran malo drugače, kljub temu z močno mednarodno konkurenco. Atletski klub Triglav Kranj so zastopali trije atleti in atletinje. MAJ BIZJAK je v skoku ob palici preskočil 450 cm in suvereno zmagal. BRINA LIKAR je v skoku v daljino skočila 580 cm in prav tako prepričljivo zmagala. NINA ANA LIKAR je skupaj s še tremi udeleženkami preskočila 164 cm, ampak zaradi več poprav na nižjih višinah zasedla končno 5.mesto. Za uspešen dan in nove tekmovalne izkušnje našim atletom čestitamo.

 

Na sliki: Maj Bizjak, Nina Ana Likar, Brina Likar

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39