AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

Hana Sekne državna prvakinja v posamičnem in skupaj s Hano Čerin tudi v ekipnem mnogoboju za kategorijo U14 na prvenstvu Slovenije v TolminuV nedeljo 14.6.2020 je na prečudovitem atletskem stadionu v Tolminu potekalo državno prvenstvo v posamičnem in ekipnem mnogoboju za kategorijo U14.  AK Triglav je imel na štartu 4 ženske ekipe in 2 moški ekipi. Pri dekletih je nastopilo 104 pionirk pri fantih 65 pionirjev.

 

Hana Sekne je z osebnim rekordom na 60m, 2.mestom in s časom 8.24 sec nakazala že v prvi disciplini, da bo to zagotovo njen dan. V drugi disciplini se je meta vortexa lotila tako kot svetovni rekorder Jan Železny saj se je pri vsakem zaključku met ustavila po odbojkarsko z metom v "ribo" dosegla je 3.mesto in dober met 45.64 metra.

 

V skoku v daljino razmere niso dovoljevale dolgih skokov a je Hana Sekne kljub temu dosegla 497 cm in 1.mesto. Po treh disciplinah je bila Hana skupno že prva, a sledil, je še tek na 600m, ki ga je odtekla z novim osebnim rekordom 1.46.53 in 6.mestom.

 

Tako je Hana Sekne samo potrdila, skupno 1.mesto v posamičnem mnogoboju in skupnim seštevkom 2833 točk premagla tekmice za slabih 300 točk. Hana Sekne je skupaj s Hano Čerin dosegla skupno 1.mesto tudi v ekipnem mnogoboju. Dekleti sta skupaj dosegli 5050 točk in za 36 točk premagali drugouvršečno ekipo iz AK Špela. Tudi Hani Čerin je po treh disciplinah kazalo zelo dobro saj je bila pred tekom na 600m skupno druga, vendar je po teku na 600m , ki zagotovo ni njena discpiplina dosegla končno in skupno 13.mesto.

 

Ekipni in posamični mnogoboj

 

Med pionirkami so nastopile tudi Urša Dolenc, ki je vsaki disciplini dosegla tudi svoje nove osebne rekorde in končno 22.mesto. V mnogoboju so nastopile še Polak Tia 41.mesto, Ažman Zala 53. mesto, Gunede Ema 70.mesto, Grašič Nina 86.mesto, Roblek Meta 89.mesto, 95.mesto Hostar Lucija.  Vsem puncam čestitamo za uspešne nastope.

 

Za fante U14 je z odličnim in skupnim 6.mestom nastopil Demian Križaj. Demian je v teku na 60m zasedel 11.mesto s časom 8.64 sec. V skoku v daljino je zasedel 1.mesto in skokom 508 cm. V metu vortexa je zasedel 7.mesto z metom 48.40 metra. V teku na 600 metrov je s časom 1.54.06 zasedel 20.mesto. Poleg Demina sta v mnogoboju nastopila še Matjaž Girandon skupno 25.mesto in Jaka Jeras skupno 38.mesto. Ekipno sta Demian in Matjaž zasedla odlično 6.mesto.

Mnogoboj je štel tudi kot mešane ekipe in tukaj je AK Triglav Kranj skupaj dosegel 4.mesto. Čestitke fantom in puncam za uspešne nastope.  

 

 

 

 

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39