AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

BRINA LIKAR OSVOJILA 9.MESTO NA EVROPSKEM PRVENSTVU DO 20 LET, MAJ BIZJAK V SKOKU OB PALICI OSVOJIL 22.MESTO



Evropsko atletsko prvenstvo v atletiki v starostni kategoriji do 20 let je bilo letos v Izraelskem Jeruzalemu od 7. do 10. avgusta. Najpomembnejše tekmovanje za atlete in atletinje stare do 20 let je bilo v tem letu uspešno tudi za atlete  Atletskega kluba Triglav Kranj.

 

 

BRINA LIKAR je najprej v kvalifikacijah skoka v daljino skočila svoj drugi najboljši rezultat kariere 638 cm in se zanesljivo uvrstila v finale. V finalu je že v prvem skoku skočila odlično 629cm, ampak je bila tokrat za 2 cm prekratka za med najboljših 8 finalistk, katere so imele še tri skoke. Brina je tekmovanje zaključila na odličnem 9.mestu. Brina je še enkrat več dokazala, da je atletinja za velika tekmovanja, saj je prišla na prvenstvo na 24.mestu evropske lestvice do 20 let in zaključila prvenstvo med 10 najboljših skakalk v evropi v kategoriji do 20 let. Brina je bila letos prvo leto starejša mladinka, kar pomeni, da bo imela naslednje leto ponovno možnost vrhunske uvrstitve na svetovnem prvenstvu v kategoriji do 20 let.

 

Slika: Brina Likar v finalnem skoku skoka v daljino in končno 9.mesto

 

MAJ BIZJAK je letos pozitivno presenetil, da se je uvrstil na to tekmvanje. In z osebnim rekordom 505cm že na članskem državnem prvenstu v Velenju dokazl, da je v dobri formi in da bi se lahko na tem prvenstvu uvrstil v finale. MAJ je odlično skakal na začetnih višinah kvalifikacij in v prvem poizkusu preskočil tako 465cm kot 485cm. Na višini osebnega rekorda 505 cm je bil dvakrat zelo blizu uspešnega poizkusa, ampak se je moral na koncu zadvoljiti z 22.mestom v evropi med starejšimi mladinci. Tudi Maj Bizjak bo imel naslednje leto priložnost nastopiti na svetovnem prvenstvu v tej starostni kategoriji in verjamemo, da bo tudi tam zelo uspešen.

 

Slika: Maj Bizjak 22.mesto skok ob palici

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39