AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

ATLETSKI KLUB TRIGLAV KRANJ SE JE S SVOJO ATLETSKO ŠOLO PREDSTAVIL NA OTVORITVI NOVE ŠPORTNE DVORANE NA OSNOVNI ŠOLI STANETA ŽAGARJA.V torek 17.10.2023 je bila na Osnovni šoli Staneta Žagarja slovesna otvoritev nove športne dvorane. Na povabilo šole smo lahko predstavili tudi svojo atletsko šolo. Atletski klub Triglav Kranj vodi atletski krožek za učence prve triade na OŠ Staneta Žagarja že 12 leto. V okviru prireditve je naš atletski trener Blaž Čadež skupaj z otroci, ki obiskujejo krožek pripravil predstavitveno točko, kjer so vsi gledalci videli, kakšna dejavnost je atletika. Najprej so otroci pokazali zakaj se uporablja štartni blok, potem so prikazali tek čez ovire in na koncu prikaz najbolj atraktivne točke, skok ob palici, ki zaenkrat poteka še s pomočjo varovanja in skokov iz  švedske skrinje. Otroci so poželi bučen aplavz za nastop in pogum za skoke ob palici. Vsi prisotni so bili povabljeni na treninge atletike na OŠ Staneta Žagarja, ki potekajo na šoli vsako sredo od 14.30 ure do 15.30 ure. Spodaj nekaj slikic iz prireditve.

 

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39