AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

Svetovno prvenstvo za ml. mladince in Olimpijski festival evropske mladineV ponedeljek 8.7.2013 odpotuje na atletsko Svetovno prvenstvo za mlajše mladince v Donjeck (UKR) prva ekipa kranjskega Triglava. FRELIH ŽAN bo nastopil v troskoku, JAKA ZUPAN v teku na 400m, SIRC TJAŠA v teku na 200m in EVA PIVK v teku na 400m z ovirami. Trener MATJAŽ POLAK pričakuje pri FRELIH ŽANU uvrstitev v finale, pri ostalih pa uvrstitev v drugi krog tekmovanj.

 

14.7. 2013 pa odpotuje na Olimpijski festival evropske mladine na Nizozemsko EMA LOPARNIK, ki je prav tako izpolnila normo za nastop na Svetovnem mladinskem prvenstvu, vendar sta se z trenerjem odločila, da nastopi na Nizozemskem. Ema bo tekmovala v teku na 100m z ovirami in pričakujemo napredovanje v drugi krog tekmovanj. Vsem želimo čim boljše rezultate!

 

SP za ml. mladince/ke Donjeck: rezultati: 1.in 2. dan

  • JAKA ZUPAN je nastopil v teku na 400m in z osebnim rekordom 48,55 za las zgrešil polfinale.
  • EVA PIVK je nastopila v polfinalnem teku na 400m z ovirami in z osebnim rekordom (1:02,42) osvojila končno 17. mesto.
  • TJAŠA SIRC je nastopila v kvalifikacijah v teku na 200m in se ji z časom 25,63 ni uspelo uvrstiti v polfinale.
  • ŽAN FRELIH je z novim osebnim rekordom v troskoku (14,92m) nastopil v kvalifikacijah. Za finale je bil prekratek.

 

ČESTITKE VSEM!

 

Rezultate si lahko ogledate na spletni strani:

http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-youth-championships/8th-iaaf-world-youth-championships-4874/timetable/byday

 

Prenos tekmovanja v ŽIVO:

http://www.linkupvideos.com/watch.php?vid=ce750b5e9

 

Evropski olimpijski festival- ULtech (Nizozemska)

Na OFEM-u je v torek, 16.7.2013 nastopila tudi naša atletinja EMA LOPARNIK v teku na 100m z ovirami. V močni konkurenci se ji s časom 14,38 žal ni uspelo uvrstiti v finale.

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39