AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj AK Triglav Kranj

ČLANICA ATLETSKEGA KLUBA TRIGLAV DRUGA V FRANCIJIŽana Jereb se je po nastopu na ljubljanskem maratonu, kjer je bila prva med Slovenkami, odločila, da v letošnjem letu poskusi še enkrat. Z dosežkom v Ljubljani glede na pripravljenost ni bila povsem zadovoljna. Vetrovni pogoji v slovenski prestolnici ji niso šli na roko, zato je ob naslednjem nastopu upala na boljše vremenske razmere. Odločila se je za maraton v Franciji, kjer so bili pogoji resnično dobri. V cilj je pritekla le za Etiopijko Zerfe Boku (2;38:01) in se z rezultatom 2;38:59 veselila osebnega rekorda. Ta bi ji moral prinesti tudi pogodbo z Atletsko zvezo Slovenije. Pri moških je s časom 2;12:29 zmagal Kenijec Isaac Kosgei.

"Žana je odlično odtekla, o čemer priča tudi osebni rekord. Že pred ljubljanskim maratonom sem vedel, da je dobro pripravljena, zato sva se odločila, da nastopi še na enem teku. Zdaj pa odhaja na zaslužen počitek," je njen nastop komentiral njen trener Roman Kejžar, slovenski maratonski rekorder.

 

Avtor: Peter Kastelic

 

 

KAJ NUDIMO V ATLETSKI ŠOLI

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin. Vadba otroka je organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 4-6 let in trikrat tedensko po 60 min za otroke od 6 let dalje. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka. Od 12 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike.

PROGRAM DELA V ATLETSKI ŠOLI

Atletska šola skuša otroke ozavestiti o pomenu fizične aktivnosti pri njihovem duševnem in telesnem razvoju ter jim tako približalti šport kot potrebo in ne kot obveznost. Ker je samo najboljše dovolj dobro za naše otroke smo poskrbeli, da so tudi naši vaditelji temu primerno usposobljeni Posebna izobraževanja atletskih disciplin pa vodijo strokovni trenerji, ki poznajo najsodobnejše tehnike in metode treninga.

 

VPIS V ATLETSKO ŠOLO

Telefon: 04 236 68 39   GSM: 040 991 122   Fax: 04 236 68 39